Sposób przygotowania

Porcje rosołowe, włoszczyznę oczyścić.Włóżyć do garnka zalać wodą i sporządzić wywar.Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do gotowego i przecedzonego wywaru.Ugotować.Ogórki zetrzeć na tarce.Ogórki wrzucić do zupy dopiero wtedy kiedy ugotują się ziemniaki.Pogotować.Zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    lubię zupę ogórkową :-)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    jakoś ogórków tam nie widzę
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    ja też
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    a gdzie te ogórki?
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Są tam są:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pycha...
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja robię zupę ogórkową z domowego przecieru.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo ja lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !