Sposób przygotowania

Jajka z cukrem ubijam na parze. W ducy (glinianej misie) \"kręcę\" masło (margarynę). Do utartego tłuszczu, dodaję po trosze wystudzonej masy jajowo-cukrowej. Następnie mleko w proszku. Nie należy zapomnieć o odrobinie alkoholu - kilka łyżek spirytusu masie na pewno nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie uczyni ją lepszą i co ważne trwalszą. Jak wszystko wymieszamy, to smarujemy wafelki.

Do masy można dodać kakao (ja dodaję dopiero po posmarowaniu części wafli - mam kolorowego \"przekładańca\"), pomiędzy wafle można też zetrzeć trochę orzechów, kokosa czy czekolady.

Gotowego \"wafloka\" należy położyć w chłodnym miejscu i przycisnąć (najlepiej położyć na nim deseczkę z garnkiem lub czymś innym).

Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !