Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ziemniaki przełożyć do miski. Dodać do nich koperek, sól morską i razem wymieszać.

Na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) kłaść po 2-3 ziemniaki i dokładnie zawinąć. Tak przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego węgla drzewnego lub brykietu. Grillować około 30 minut. W tym samym czasie na ruszcie można grillować np. szaszłyki.

Grillowane ziemniaki można podawać ze stekami, grillowaną rybą, szaszłykami, dowolnym dipem i sałatką.

Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !