Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mleko 3 szklanki
żółtko jajek 2 szt
margaryna lub masło 1 szt
cukier waniliowy 15 g
cukier puder 0,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki

Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną część upiec w całości, natomiast druga przed pieczeniem pokroić w kwadraty.
2 szklanki mleka zagotować. Do 1 szklanki zimnego mleka dodać żółtka, mąki, budyń i wymieszać. Wlać do gorącego mleka i zagotować jak budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać stopniowo ugotowany budyń, wszystko razem ucierać.
Na wystudzone ciasto francuskie wyłożyć krem, wyrównać nożem, na krem nakładać obok siebie kwadraty z upieczonego ciasta. Kroić wzdłuż kwadratów.
Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 28.03.2013 08:50
bardzo smaczny przepis
czekoladka_m 16.10.2012 18:11
mniam, uwielbiam kremówki!!
Łukasz15 25.09.2012 10:51
bardzo dobre
jeta72 17.06.2012 22:56
pyszne
Marko 09.06.2012 17:55
super
marchewka 01.04.2011 23:49
oj tak
marzencia2007 13.12.2010 21:19
wygladaja tak pysznie że zjadła bym cała blaszke :D
plocia 12.10.2010 22:18
Mniam, jak smakowicie wygląda
katarzynka455 09.10.2010 12:05
wygląda smacznie
Monika193
Monika193 18.09.2010 21:59
super do kawki
Monika193
Monika193 18.09.2010 21:59
super do kawki
matii6 15.09.2010 15:19
ale pysznie wygląda,super kremówka
matii6 15.09.2010 15:19
ale pysznie wygląda,super kremówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak