Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną część upiec w całości, natomiast druga przed pieczeniem pokroić w kwadraty.
2 szklanki mleka zagotować. Do 1 szklanki zimnego mleka dodać żółtka, mąki, budyń i wymieszać. Wlać do gorącego mleka i zagotować jak budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać stopniowo ugotowany budyń, wszystko razem ucierać.
Na wystudzone ciasto francuskie wyłożyć krem, wyrównać nożem, na krem nakładać obok siebie kwadraty z upieczonego ciasta. Kroić wzdłuż kwadratów.
Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale pysznie wygląda,super kremówka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale pysznie wygląda,super kremówka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super do kawki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super do kawki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    wygląda smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mniam, jak smakowicie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wygladaja tak pysznie że zjadła bym cała blaszke :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    oj tak
  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, uwielbiam kremówki!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !