Sposób przygotowania

1. biszkopt: białka ubić na sztywno, dodając cukier, cukier waniliowy, dodawać po jednym żółtku, ubijać, dodać zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać i dać na dużą blachę - piec ( po wystygnięciu przekroić na pół)

2. ser: do zmielonego sera dodać cukier, jajka, miękkie masło i utrzeć to mikserem, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia i zapach cytrynowy oraz rodzynki, Ten ser podzielić na połowę , do jednej części dodać kakao, a drugą zostawić białą. Upiec dwa serniki jeden jasny drugi ciemny,

3. masa: zmielone orzechy sparzyć mlekiem, i dodać szklankę cukru , mieszać do rozpuszczenia cukru, utrzeć masło, dodając zimne orzechy, ucierać do białości, przekładać ciasto, 0,5 SZKLANKI KROJONYCH ORZECHÓW ZRUMIENIĆ NA PATELNI

4. PLACEK ORZECHOWY-MASA-SERNIK BIAŁY-MASA-SERNIK CIEMNY-MASA-CIASTO ORZECHOWE-MASA-PRAŻONE ORZESZKI DLA OZDOBY

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nati

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Wygląda świetnie aż ślinka cieknie Muszę kiedyś zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Elegancki wygląd i na pewno smak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo apetyczny kawal ciacha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalka1

    mmmmm pycha;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    jakie smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Niezwykle apetycznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    wygląda bardzo apetycznie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Wygląda na bardzo pyszny :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !