Sposób przygotowania

1. filety umyć i przekroić wzdłuż , PANIERKA: Mąkę , paprykę , pieprz i wegetę, czosnek w proszku wymieszać razem i obtoczyć filety, roztopić margarynę i podsmażyć filety z obu stron na złoto, wyłożyć je na talerz, na tłuszczu z filetów usmażyć pokrojoną cebulkę , potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i dusić na wolnym ogniu, wsypać pomidory i to gotować 10 minut na małym ogniu.

2. ułożyć na warzywach filety i jeszcze trochę dusić razem, na koniec dodać roztarty czosnek i doprawić do smaku,

3. ugotować ryż, podawać kulkę ryżu , filet z potrawką i w koło ryżu udekorować kukurydzą, posypać zieleniną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Jak tu kolorowo jest na talerzu ?, super.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    często przyrządzam filety ale na sposób hiszpański jeszcze nie- od dziś to zmieniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    mniam mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pysznie się zapowiada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wspaniała rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pięknie podane i smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !