Sposób przygotowania

1. ogórki umyć, do s łoików litrowych włożyć 2 plastry cebuli, ząbek czosnku, koperek, ok 5 ziarenek gorczycy, laskę chrzanu, 5 plasterków marchewki, po 1 listku laurowym, 3 ziarenka ziela angielskiego , napchać ciasno ogóreczki do słoika i zalać kipiącą zalewą , szybko zakręcić , wstawiać słoiki do garnka z gorącą wodą ( ważne!!! gotować tylko 3 minuty od chwili zagotowania nie więcej bo ogórki będą miekkie!!!)

2. zalewa: wodę , cukier, ocet i sól zagotować i zalewać ogórki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię je i polecam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    moje ulubione ogóreczki, bardzo je lubimy i zawsze w dużej ilości robię ale ile bym nie zrobiła wszystkie zjemy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    bardzo lubię takie ogórki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !