Sposób przygotowania

1. biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao . podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na dużą blachę i upiec.

2. jeden biszkopt dać do foremki na niego wlać piankę przygotowaną z szklanki mleka . mleko ubijac aż zwiększy swoją objętość wtedy wlac do niego zimna płynną galaretkę gruszkową rozpuszczona w 0,5 szklanki wody,, gdy pianka zastygnie zalać to wiśniami z galeretką, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wiśniowego i 2,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. przygotować piankę z mleka tak samo jak poprzednią z galaretką gruszkową i zalać wiśnie położyć na wierzch drugi biszkopt i polać go czekoladą rozpuszczoną na 2 łyżkach mleka i udekorować,

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Wygląda pięknie:) Chętnie wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    świetnei wygląda.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetny bardzo lubię takie deserki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tak, wygląda bardzo elegancko.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super wygląda,wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bomba:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    cudo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    fajne ciacho,zabieram przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne przekładane ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    cudnie się prezentują te wisienki i pewnie od nich bym zaczęła jeść to ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !