Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić.Sok cytrynowy zagotować z konfiturą,zdjąć z ognia.Dodać żelatynę,wymieszać,połączyć z 3 łyżkami twarogu.Resztę twarogu wymieszać ze śmietaną.Dodać mieszankę żelatynową,ponownie dokładnie wymieszać.Schłodzić.Zagotować 100 ml wody z masłem, 1 łyżeczką cukru i szczyptą soli. Wsypać mąkę,mieszać tak długo aż masa zacznie odchodzić od dna garnka.Przełożyć do miski,lekko przestudzić.Kolejno wbijać jajka.Ciasto przełożyć do szprycki.Wycisnąć 8 porcji na wyłożoną pergaminem blachę.Ptysie piec 25-30 minut w temp.225 stopni.Wyjąć z pieca,natychmiast przekroić w poprzek.Pozostały cukier skarmelizować na suchej patelni,lekko przestudzić,część karmelu przekładać widelcem wierzchy ptysiów.Resztę ponownie podgrzać,wrzucić orzechy6,wymieszać,przełożyć na posmarowaną olejem szklaną deseczkę,wystudzić i posiekać.Morele pokroić na cząstki.Na spody ciastek przełożyć krem i owoce.Przykryć wierzchami,udekorować orzechami w karmelu.

Komentarze

  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    pracochłonny ten ptys
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    mniam
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam sie zasłodzic ptysiami :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam sie zasłodzic ptysiami :)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super ,pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam ptysie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !