Sposób przygotowania

Bardzo proste danie. Można wykorzystać niewielkie kawałki mięsa od szynki ( chudego ), schabu lub karkówki czy łopatki .
Grzyby namoczyć w wodzie . Gdy zmiękną drobno pokroić . Mięso rozklepać tłuczkiem do mięsa. Posolić i popieprzyć .Cebule pokroić w piórka .Na oleju obsmażyć na rumiano kapelusze pieczarek . Następnie na tym samym tłuszczu obsmażyć mięso. Do garnka włożyć mięso, kapelusze pieczarek , cebulę , ziele angielskie, liście laurowe, pokrojone grzyby suszone. Zalać wywarem dodając wodę z moczenia grzybów. Dusić ok. 45 minut . Zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać ją do sosu razem ze śmietanką . Doprawić sosem sojowym grzybowym , i pieprzem .

Ja wykorzystuje do robienia tego dania kawałki mięsa które zostają mi kiedy przygotowuje większy kawałek mięsa do pieczenia i skrawam wystające kawałki by uformować pieczeń .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !