Sposób przygotowania

Mięso zmielić 2x, czosnek wycisnąć lub drobniutko pokroić, dodać przyprawy, jajka i ok 1 garści bułki tartej-wszystko dobrze wymieszać-długo wyrabiać. Do przygotowanego mięsa włożyć całe jajko (ugotowane) i uformować całość na kształt chleba, oprószyć bułką tartą. Piec na smalcu w piekarniku w temp. ok200*C przez ok 1,5godziny, od czasu do czasu podlewać wytopionym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ta ciocia Marysia to super kucharka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    robię podobny tylko z jajkiem w środku! ale ten wypróbuję!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pyszny klopsik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Na pewno jest smaczny, muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    to jest klopsicho :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !