Sposób przygotowania

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, dodać łyżkę cukru, wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Śmietankę z resztą cukru ubić na sztywną pianę i również wstawić do lodówki. Kuwerturę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej, wstawić do naczynia z zimną wodą, mieszać i trochę ostudzić. Do naczynia wlać pianę z białek, potem bitą śmietanę, dodać schłodzoną czekoladę, wymieszać wszystko i wstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki. Łyżką formować kulki i włożyć do salaterki, ozdobić listkiem mięty, wiórkami czekoladowymi i połówkami z truskawek, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam słodkości;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !