Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować następnie przecisnąć je przez praskę. Dodać śmietanę, jajka, mąkę oraz cukier. Skórkę pomarańczową drobno posiekać i dodać do ciasta. Całość dokładnie wymieszać można także dodać cukier waniliowy. Masę nabierać łyżką i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złoto z obu stron. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... moze sie skusze:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo fajny przepis
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ja na pewno !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy takich nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawe te racuszki !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !