Sposób przygotowania

Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski. Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać. Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszni wygląda skuszę się zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Kolejne zapasy na zimę :) ja też muszę zrobić :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    lubię paprykę
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taką papryczkę
  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Iwsia kolejny, ale nie ostatni :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam paprykę,obowiązkowo robię zapasy na zimę.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja kupuje nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    też takie robię ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobra na zimę jak znalazł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !