Sposób przygotowania

Kapustę trzeba sparzyć ( można każdy liść z osobna wrzucić na chwilę do gotującej się osolonej wody,ale nie zawsze mi się udaję więc oparzam całą główkę )

Do miseczki wrzucamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekany koperek, pokrojoną w kosteczkę paprykę i ok pół puszki groszku. ( ja lubię dodać jeszcze drobno skrojoną cukinię ).Całość doprawiamy do smaku pieprzem,solą i przyprawą do mięsa mielonego. Mieszamy i farsz po chwili jest gotowy.

Z kapusty ,która zdążyła w tym czasie przestygnąć,oddzielamy liście i układamy na nich farsz. Zawijamy jak tradycyjne gołąbki i gotujemy ok 30 min.

Można podawać z tradycyjnym sosem pomidorowym lecz wspaniale smakują podane ze sosem grzybowym. SMACZNEGO !

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    jak ja lubie gołąbki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !