Sposób przygotowania

Składniki na ciasto dokładnie i szybko ze sobą wyrobić następnie schłodzić ciasto w lodówce. Ok. 45-60 minut. po upływie tego czasu ciasto podzielić na dwie porcje. Jedną porcję pokruszyć i wsypać do formy na tartę. Delikatnie ugnieść. Następnie wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i chwilkę podpiec. Wyjąć i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno z żółtkami i cukrem waniliowym taką masę wyłożyć na podpieczony spód a na to wydrylowane wiśnie. Całość posypać kruszonką przygotowane z pozostałej części ciasta. Ponownie wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !