Sposób przygotowania

Mięso drobiowe np. filety z drobiu, wołowe lub wieprzowe pokroić w plastry grubsze i pobić

Cebule obrać i pokroić w grubsze plastry, posolić lub dać jarzynkę lub vegetę.

1 jajko ugotować na twardo , obrać i pokroić na ćwiartki

Kiełbasę lub boczek(do wyboru) pokroić w długą kostkę

Na pobite płaty mięsa nakładać po trochę cebuli, ćwiartkę jajka, pokrojony boczek lub kiełbasę, zawinąć drugą stroną mięsa, obwiązać dobrze nitką do szycia lub powbijać wykałaczki(by mięso się nie rozleciało), obtaczać w mące i przysmazyć z obu stron na smalcu.

Sos do cebulaków: jedna marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kosteczkę, pora pokroić w plasterki, dać smalcu i troszkę wody i gotować do miękkości jarzyn; następnie następnie do tego sosiku włożyć obsmażone cebulaki i niech to wszystko jeszcze trochę pogotuje; jeżeli będzie za rzadkie- dać troszkę mąki lub zasmażki. I gotowe.

Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !