Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z połową cukru, cukrem waniliowym i solą. Wbić jajko, dodać pokrojone masło. Wyrobić ciasto. Zawinąć w folię, odstawić na 30 minut do lodówki. Nasmarować tłuszczem 8 foremek do tarteletek. Ciasto rozwałkować. Wyciąć 8 krązków, wylepić nimi foremki. Piec 15-20 minut w temp. 200 stopni. Szybko wybić z foremek. Budyń rozmieszać odrobiną mleka, resztę zagotować z pozostałym cukrem. Wlać zawiesinę budyniową, mieszając, zagotować. Ostudzić. Śmietankę ubić, wymieszać z budyniem. Kremem napełnić tarteletki, na nim ułożyć truskawki. Galaretkę rozrobić w szklance wody. Ostudzić. Tężejącą zalać truskawki. Ochłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !