Sposób przygotowania

Portugalska wersja kapuśniaku . Trochę różni się taki kapuśniak od naszego , ale jest równie smaczny.
Kapustę , papryki, marchewkę , liście laurowe, ziele angielskie, kostki bulionowe, suszone pomidory- zalać wodą i gotować .W tym czasie podsmażyć na oleju cebulę i wędzonkę i wrzucić do zupy. Pokroić pomidory w pół plasterki i dodać do zupy. Gotować przez 1,5 godziny .Wyjąć mięso z wędzonego indyka , przestudzić, obrać od kości , pokroić i dodać do zupy . Osobno ugotować ziemniaki , odcedzić i utłuc , a potem dodać do zupy. Doprawić kminkiem , pieprzem mielonym , przyprawą do zup. Podawać posypany usiekaną natką pietruszki.

Z tego co wiem to w Portugalii dodawana jest jeszcze świeża kolendra .Ale ponieważ ja za kolendrą nie przepadam – nie dawałam .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    na pewno pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dość egzotycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    podoba mi się ta wersja kapuśniaka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !