Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Pognieść, kiedy są jeszcze gorące.
2. Podzielić na 4 części, wyjąć jedną część i na jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać jajko.
3. Ciasto dokładnie zagnieść. Z ciasta formujemy kluski.
4. Do gotującej się, osolonej wody wrzucić kluski i gotować je na małym ogniu. NIE DOPROWADZAĆ DO WRZENIA.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    uuuu jakie okrąglutkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A gdzie \"dziurka\" na sosik? Śląskie kulski muszą taką mieć :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ja robię dziurki w tzw. czarnych kluskach :)W białych rzadko:), choć oczywiście Pani sugestia jest jak najbardziej słuszna:) A te kluseczki były do bograczu, stąd też brak dziurki:)) Pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Mniam kiedy mi zrobisz???

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !