Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru na gładką masę. Następnie dodać 2 łyżeczki imbiru i 1/2 szklanki wody, wymieszać i przelać do dużej butelki- nie zamykać jej. Przez 8 dni codziennie mieszać płyn dodając po jednej łyżeczce imbiru i cukru pudru. 9 dnia w garnku zagotować 1,5 szklanki wody wraz z pozostałym cukrem pudrem. Po ostudzeniu do płynu dodać sok z cytryny i przecedzoną zawartość butelki. Dodać jeszcze dwa litry zimnej wody, wymieszać i rozlać do czystych butelek. Zakręcić. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    Składniki spisałem bede walczył jutro thx za przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !