Sposób przygotowania

Szparagi obrać w całości, skrócić z obu końców i pokroić na prostokąty około 4 cm długości. Cukinie i seler pokroić w cienkie paski. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać, ze skórki wraz z cebulą i czosnkiem pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać tłuszcz ,dodać cebulę z czosnkiem i zarumienić. Dodać marchewkę i ziemniaki, krótko podsmażyć. Kostki rozpuścić w litrze wody I dodac do garnka z warzywami. Gotować pod przykrycie po 10 min. Dodac resztę warzyw gotowac pod przykryciem przez następne 10 min. Dopóki warzywa nie zmiękną. Posiekać natkę pietruszki i dodać do zupy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam szparagi;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !