Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać zagotowane wcześniej mleko, olej, a na końcu przesianą mąkę. Przelać do zamykanego naczynia, posypać mąką brzegi naczynia i wymieszać dobrze, zamknąć naczynie, wpuścić po chwili powietrze i zrobić kilka obrotów zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara i zamknąć naczynie. Masa musi być luźna, jeszcze raz wykonać obroty, zamknąć w ciepłym pomieszczeniu, czekać na dwa \"pyknięcia\". Ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować, szklanką wycinać kólka, pozostawić do wyrośnięcia, następnie gotować na parze około 10 minut. Polać jogurtem po wyciągnięciu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    świetnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    mam nadzieje ze mi wyjdą dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !