Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, śmietaną i żółtkami. Zagnieść ciasto, następnie schłodzić je w lodówce. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną z nich rozwałkować i ułożyć na blaszce, posypać mąką ziemniaczaną. Jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na cieście i posypać cukrem pudrem i cynamonem, skropić lekko aromatem waniliowym. Drugą część ciasta rozwałkować i ułożyć na jabłkach, nakłuć widelcem, piec około 45 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    słodkości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !