Sposób przygotowania

Tuńczyka pokroić w plastry po 2,5 cm. Każdy obtoczyć w cytrynowym pieprzu.

Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć tuńczyka po 5 minut z każdej strony.

W rondelku zrobić sos z schery, sosu grzybowego z dodatkiem śmietany na końcu. Całość gotować 10 minut a śmietanę dodać minute przed końcem, ciągle mieszając.

Usmażoną rybę podawać polaną sosem na ciepło.

Przepis z południowej Francji. Tam go jadłem ;)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gerwazy

    Jak zwykle rybka w dechę ;) Polecam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis, wart wypróbowania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    super przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !