Sposób przygotowania

Biszkopt ciemny:
8 jaj
2 szkl. cukru
2 szkl. mąki ( może być pół na pół z ziemniaczaną)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kakao
Ubic pianę z białek, dodać cukier, żółtka, a na koniec mąkę z proszkiem.

Biszkopt biały:
4 jaja
1 szk. cukru
1 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
1 i 1/2 margaryny
2 żółtka
1 budyń ( ugotować w trochę mniej mleka niż jest na opakowaniu)
cukier puder
1 cukier wanilinowy

Utrzeć mase z margaryny, cukrów i żółtek, a następnie dodawać po troche ostudzonego budyniu.
Ugotować trzy galaretki. (dowolne smaki)

Ciemny biszkopt przekroić na pół i posmarować dół 1/2 masy budyniowej.
Następnie ułożyć cienkie paseczki białego biszkoptu z odstępami.
W szpary wlewać tężejące galaretki.
Poczekać, aż się to zsiądzie, posmarować 1/2 masy i przykryć drugą częścią ciemnego biszkoptu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !