Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z żółtkami i masłem. Zagnieść ciasto. Schładzamy w lodówce. Z mleka,mąki ziemniaczanej, żółtka ugotować budyń i ostudzić. Do zimnego dodać cukier i spirytus i zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i upiec 2 placki. Zimne placki przekładać masą budyniową i wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    pewnie pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Gratuluję przepisu, super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    mam podobny przepis,ale bez wódki,na pewno skorzystam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !