Sposób przygotowania

Oczyszczone łodygi selera posiekać a listki zostawić do dekoracji .Cebulę też posiekać i razem z łodygami selera podsmażyć przez 3 minuty na maśle. Dodać starty na tarce seler. Wlać gorący bulionwarzywny, doprawić do smakui gotować przez 30 minut. Zupę lekko ostudzići zmiksować.Ser pleśniowy pokroić na małe kostki, śmietanę wymieszać z żółtkami. Zmiksowaną zupę ponownie zagotować,dodać ser i podgrzewaćna małym ogniu aż częściowo się roztopi. Pod koniec wlać śmietankę, wymieszać i mocno podgrzać, nie doprowadzić do wrzenia.Ponownie doprawić sokiem z cytryny. Zupę podawaćposypaną uprażonymi orzechami , przybraną listkami selera.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię selery więc taka zupa też by mi smakowała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuje na pewno
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    na pewno dobra
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie gotowałam takiej zupy ale warto spróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi by? smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna zupa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    takiej jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna zupka
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super propozycja !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !