Sposób przygotowania

Szparagi gotujemy,a następnie, na gorące jeszcze kładziemy kawałek masła i, jeśli ktoś lubi, lekko je posypujemy pieprzem. Można też je polać roztopionym masłem lub podsmażyć na rozgrzanym maśle na patelni. Podsmażanie szparagów na maśle wydobywa z nich jeszcze dodatkową słodycz. Jeśli zdecydujemy się na polewanie roztopionym masłem to nic nie stoi na przeszkodzie (jeśli oczywiście lubimy) żeby zrobić zasmażkę (tzn. do masła na patelni dodać tartą bułkę).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    dziś u mnie na obiad:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    muszę zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    uwielbiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !