Sposób przygotowania

1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W pozostałym mleku wymieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną (można dodać łyżkę budyniu waniliowego) i zalać na gotujące mleko.Tak ugotowaną masę wystudzić.
Rozetrzeć mikserem margarynę i dodawać małymi porcjami przestudzony budyń.
W blaszce ułożyć krakersy i rozsmarować na nich masę.Najgorzej smaruje się pierwszą warstwę dlatego trzeba ostrożnie by nie łamać krakersów.Na masę kolejne krakersy i tak aż do wykończenia składników.Masy nakładać niewiele tak tylko by krakersy miały się czym zlepić.Ostatnia warstwa to masa i na nią sypiemy dość gruba warstwę wiórek kokosowych.Zawijamy szczelnie folia i odkładamy na 12 godzin do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !