Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrzan z śmietaną do jajek pasztetów i pieczeni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń chrzanu 2 sztuki
masło 1 łyżka
sok z cytryny
żółtko surowe 1 sztuka
gęsta śmietana 1 szklanka
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: chrzan z śmietaną do jajek pasztetów i pieczeni

obrany umyty chrzan zetrzeć na drobnej tarce przelać wrzątkiem w rondlu stopić masło dodać chrzan wymieszać rozprowadzić śmietaną tak aby powstał gęsty krem dodać sól cukier sok z cytryny zaciągnąć żółtkiem wstawić na noc do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.09.2011 13:02
Pycha !
Renataj 04.08.2011 10:54
Bardzo dobry - używam do kanapek z wędliną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak