Sposób przygotowania

kapuste podzielic na cwiartki, ugotować, po czym osączyć na sicie. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na 1 łyżce masła, a nastepnie dodać posiekana kapuste. Doprawić do smaku sola i pieprzem, dusić około 15min pod przykryciem. Z mąki,jajek i nie wielkiej ilości wody zagnieść twarde ciasto, cienko je rozwałkować, a gdy przeschnie pokroić na łazanki. Następnie ugotować je w osolonej wodzie odcedzić i wymieszać z 1 łyżka masła. Żaroodporne naczynie wysmarować łyżka masła, ułożyć w nim warstwami łazaneki i kapustę, obłożyć plasterkami masła i zapiekać około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180\'C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !