Sposób przygotowania

Groch moczymy w wodzie na wieczór dzień wcześniej przed ugotowaniem zupy. Potem gotujemy w tej samej wodzie, jak będzie mało to trochę dolać bo groch lubi nasiąknąć. Dodać kostki rosołowe i gotować. Dodać warzywa i przyprawy i gotować na małym ogniu przez jakieś 4 godziny aż groch będzie całkiem miękki. Pół godziny przed końcem gotowania dodać posiekaną szynkę. Jak ktoś lubi zieloną pietrusze to można na koniec położyć na wierzchu kilka liści.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ze swojej strony na pewno dodam więcej przypraw. Ale zupę wypróbuję na pewno.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    fajnie wyszla
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    a czemu kanadyjska?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !