Sposób przygotowania

kapustę siekamy i polewamy wrzątkiem,marchewkę kroimy,kość myjemy i wkładamy do garnka z wodą.gotujemy wywar.kość wyjmujemy,wsypujemy kapustę,doprawiamy i gotujemy.pomidory sparzmy,obieramy ze skórki,kroimy na małe kawałki i dodajemy do kapusty.gotujemy ok.5 min.z masła i mąki robimy zasmażkę.wsypujemy posiekana cebule.gdy się zrumieni,dodajemy śmietanę i majeranek,mieszamy.wlewamy do kapusty i chwileczkę gotujemy.doprawiamy sokiem z cytryny,posypujemy koperkiem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !