Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (będzie ciężko, ale raczej ściskając wiórki w dłoni). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki, będzie szybciej; ja po prostu odstawiłam na noc w chłodniejsze miejsce).

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    ukochany moj batonik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    oo nie wiedziałam że jest na niego przepis, muszę spróbować zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super przepis aż ślinka leci
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobry batonik
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !