Sposób przygotowania

Do garnka włożyć margarynę, mleko, kakao, cukier wszystko zagotować na wolnym ogniu. Wystudzić.
Do sporządzonej masy dodać 2 szkl mąki, żółtka i proszek do pieczenia.
Z białek ubić pianę i połączyć delikatnie z ciastem.
Piec 30 min.w 175 stop.

PIANKA TRUSKAWKOWA
Galaretkę rozpuścić w szkl wody.
Śmietanę schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę, dodając po łyżce tężejącej galaretki i dodać kilka kropel olejku rumowego, wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć pianką.
Na masę położyć drugą połowę ciasta.
Wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    muszę to zrobić!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Mogę się poczęstować? ;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !