Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć twardą część.Włożyć do osolonego wrzątku i gotować, stopniowo wyjmując podgotowane liście.Wystudzić, wyciąć grube żyły z liści.
Ryż ugotować, wystudzić.Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju.
Mięso włożyć do większej miski, dodać ryż, rumianą cebulkę, przyprawy - wymieszać.
Rozkładać kapuściane liscie, nakładać farsz.Liść zwijać ku sobie i zrolować.
Gotowe gołąbki układać ciasno do dużej, podlanej olejm formy.Zalać wodą.Przykryć liśćmi z kapusty lub fiolią aluminiową.Nagrzać piekarnik do 200\'C.Piec gołąbki ok.2 godz.
Masło rozpuścić, dodać makę, wymieszać.Dołożyć koncentrat i podlać zimną wodą.Miszać aby powstał aksamitny sos.Doprawić.Wymieszać ze śmietaną i posiekanym koperkiem.
Upieczone gołąbki podawać polane sosem pomidorowym.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam gołąbeczki
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj już dawno nie jadłam jakoś mam lenia by się do nich zabrać ale może na święta się skuszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    doskonałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !