Sposób przygotowania

Przygotować farsz: cebulę, marchew, ogórek drobno posiekać i obsmażyć na tłuszczu. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, sól i tartą bułkę. Gdy nadzienie ostygnie, dodać posiekane gotowane jaja oraz jajko surowe. Wszystko wymieszać. Umyte mięso pokroić na cienkie plastry, ostrożnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Plastry mięsa smarować nadzieniem, zawijać i spinać wykałaczkami, obtoczyć w mące. Obsmażyć zrazy na tłuszczu, ułożyć w rondelku, zalać rosołem i dusić. Pod koniec duszenia sos zabielić śmietaną. Podawać z ziemniakami, kwaszonym ogórkiem lub kapustą.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne, lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !