Sposób przygotowania

Borowiki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć, a następnie udusić na oleju lub maśle. Pod koniec smażenia oprószyć solą i piperzem.
Ugotować wywar na włoszczyźnie z dodatkiem soli oraz liścia laurowego. Wyjąć jedną lub obie marchewki. Resztę warzyw wraz z wywarem zmiksować na krem.
Cebulę pokroić w półplastry, zeszklić na oleju, a następnie lekko zbrązowić, ciagle mieszając.
Do wywaru dodać cebulę wraz z usmażonymi grzybami. Gotować na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut.
Przestudzić, połączyć
ze słodką śmietanką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    musi być smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !