Sposób przygotowania

Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć po około 8 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pychotka
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a nóż dzisiaj zrobię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !