Sposób przygotowania

Kromki bagietki posmarowac masłem. Parówki przekroic poprzecznie na połowę, a następnie wzdłuż. Na każdej kromce położyc 2 kawałki parówki płaską stroną do nie posmarowanej części bułki. Pokryc je bardzo gęstym sosem, wstawic do gorącego piekarnika i zapiec. Odrazu podawac.
Sos> Zrobi zasmażkę z masła i mąki. Zdjąc z ognia, rozprowadzi zimnym bulionem, śmietaną i mieszając zagotowac. Dodac chrzan, wymieszac i kilka razy zagotowac. Zdjąc z ognia, dodac surowe żółtko, wymieszac i podgrzac.Doprawic solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !