Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp.180 C. Odstawić do wystygnięcia.
Rozpuścić galaretki.
Ugotować budynie na mleku z dodatkiem cukru, wystudzone zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć pół masy, na to wylać lekko tężejącą galaretkę wiśniową, wstawić do lodówki by galaretka stężała, na galaretkę resztę masy, delicje i zalać galaretką niebieską. Wstawić do lodówki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Jestem pełna podziwu tym niebieskim galaretkom, pierwszy raz się z takimi spotykam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !