Sposób przygotowania

Szczaw dokładnie przebrać,pokroić i umyć.Następnie mocno ugniatać z solą.Poupychać w słoiczki i odstawić na kilka dni w ciepłe miejsce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam zupę szczawiową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    może być
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Babcia jest zachwycona
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szczaw kroimy przed umyciem czy myjemy po krojeniu ? dość cienko kroimy ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    szczaw kroimy przed umyciem,dzięki temu nie ślizga nam się w ręku,a grubość to tak mniej więcej na pół centymetra.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Niezbyt popularna roślinka ;) nigdy nie jadlem poza takim podryzaniem na łące ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    a to akurat jest szczaw z łąki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    szczawik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Znam łąkę ze szzcawiem, za rok taki sobie zrobię !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię szczawiową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    czarnaMi

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    A jak długo może stać w tych słoiczkach?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    w zimnym miejscu nawet 2 lata
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    świetny pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    pycha, godne polecenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    a jakie zdrowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    musiałabym spróbować, bo zawsze mroziłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !