Sposób przygotowania

Mleko gotujemy, odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. konsystencja ma być prawie biała i cukier jak najmniej wyczuwalny.
Dodajemy powoli wystudzone mleko, cały czas mieszając. Cukier powiien się całkowicie rozpuścić . Potem cały czas mieszamy i dodajemy po odrobince, takim cieniutkim strumyczkiem spirytus - uważajmy aby się nie zwązyło.
Zlewamy do buletek lub karafek, i odstawiamy do przegryzienia (najlepien na 2 dni)

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo lubie
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ja tez uwielbiam :) szczególnie z kolezankami wieczorkiem na plotach!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oo takie coś to ja lubue
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    mniam mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    a jer
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    można wychylić szklanicę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !