Sposób przygotowania

Ogórki wymyć i ułożyć w dużych słoikach-900 ml. Do każdego słoika włożyć koper, obrany i cienko pokrojony chrzan i 2-3 ząbki czosnku. Wodę zagotować ,wsypać sól i wymieszać. Gorącą zalewać ogórki i zakręcać je mocno. Wystawić w chłodne miejsce. Podłożyć gazetę bo podczas kiszenia może wypływać ze słoików woda.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    też mam takie w piwnicy pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Też zalewam gorącą wodą, świetne są !
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczne na zimę!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pyszne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    muflon

    super fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    muflon

    uwielbiam taką1
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Uwielbiam ogórki kiszone:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalne, właśnie mi się robią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !