Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Masło ucierać z cukrem jakieś 20 min. Do 1/3 dodać zmielone orzechy i zmiksować. Do 2/3 dodać mrożone wiśnie (dodając po 2-3 sztuki i tu już samemu trzeba ocenić kiedy jest ich wystarczająco by masa nie była wodnista), zmiksować.
Przełożenie: Biszkopt1+masa wiśniowa+posypane wiśniami+biszkopt2+masa wiśniowa+biszkzopt3+masa orzechowa+reszta masy różowej na dekoracje+wisnie z nalewki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznyn
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    super, jak schudnę to spróbuję ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !