Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, białka z dodatkiem szczypty soli ubić na sztywną pianę. Mąkę przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żóltka, smietanę, sól i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać by nie zostały grudki. Na koniec dodać pianę z białek delikatnie mieszając by ciasto nabrało puszystości.
Jabłka obrać, pokroić na grube krążki, zamoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu w dość głębokim garnku. Smażyć na złocisty kolor. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Podawać świeżutkie zaraz do degustacji. ;-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !