Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, które można jeszcze przekroić na pół. Delikatnie zbić je tłuczkiem kuchennym. Mięso oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i natką pietruszki Prymat. Na patelni rozgrzać oliwę. Zbite tłuczkiem plasterki mięsa oprószyć mąką i podsmażać z obu stron na oliwie. W garnku zagotować wodę z przyprawami i kostką bulionową. Dodać pokrojoną marchewkę i podsmażone zraziki. Na oliwie ze smażenia zrazików poddusić pokrojoną w pół talarki cebulę i dodać ją do sosu. Po kilku minutach gotowania dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy ta zmięknie sos zaprawić śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Należy uważać, żeby śmietana po dodaniu do sosu się nie zważyła, dlatego lepiej jest ją wcześniej zahartować niewielką ilością gorącego sosu. Gotować jeszcze przez około 2 minuty, dodać posiekaną zieleninę i wymieszać. Podawać z ziemniaczkami lub kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    smacznie i do syta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pięknie wyglądają i pewno wspaniale smakują :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nawet ciekawe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacyjny pomysł;]]
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    węgierskie sosy są najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !