Sposób przygotowania

Startujemy !
Drożdże rozpuścić w mleku i zostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać wyrośnięte ciasto , jaja utarte z cukrem oraz trochę soli. Zrobić ciasto , rozcieńczyć mlekiem , dodawać po troszeczkę ciepłego tłuszczu. Z tego wszystkiego wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasta rozwałkować je na placek w kształcie prostokąta. Ciasto posmarować marmolada jagodową zawinąć brzegi i pokroić ciasto nożem na prostokątne bułeczki. Następnie posmarować je na wierzchu jajem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności']

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !